Programma

Op het Kletskoppenfestival konden kinderen meedoen aan verrassende activiteiten. Bijvoorbeeld op de wetenschappelijke markt waar allerlei experimenten en taalspellen georganiseerd werden. Ook gaven onderzoekers van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut lezingen over onderwerpen die met taal te maken hebben, zoals dyslexie, meertalig opvoeden en taallerende baby’s.

Download hier een overzicht van alle activiteiten!

Leren en informeren

Tijdens het Kletskoppenfestival werden lezingen gehouden over verschillende onderwerpen. Zo konden onze bezoekers meer te weten komen over taalontwikkeling bij baby’s, gebarentaal en meertalige opvoeding.

Lezen en luisteren

We hadden verschillende voorleessessies op het Kletskoppenfestival. Schrijver Jaap Robben kwam langs om voor te lezen uit zijn boeken Suzie Ruzie en Als iemand ooit mijn botjes vindt! Ook was er een meertalige voorleesestafette van Rupsje Nooitgenoeg!

Actief

Kinderen die graag zelf de handen uit de mouwen wilden steken en erachter wilden komen hoe taalexperimenten in elkaar zitten, konden zich bij ons helemaal uitleven. Tijdens het festival werden allerlei demo's en experimenten uitgevoerd waaraan kinderen konden deelnemen.

Creatief

Kinderen die zin hadden om te knutselen konden ook op het festival terecht!

nl | en