Kletskoppen 2017

Wat een leuke dag vol taalplezier is Kletskoppen geweest!

Je kon een papegaai leren praten, een woord uitvinden in de Woordenfabriek, gebarentaal leren en veel meer doen op Kletskoppen, het eerste kindertaalfestival van Nederland dat meer dan 800 bezoekers trok waaronder maar liefst 300 kinderen. Het was een dag voor jong en oud, over kindertaal en hoe kinderen hun moedertaal (of moedertalen) en andere talen leren én een dag over taal voor kinderen.

De dag zelf vloog voorbij en onze blijvende herinnering is aan blijdschap: blije kinderen, blije ouders en daardoor ook een blije organisatie. Er was veel aandacht voor onze speciale gasten: kinderboekenschrijver Jaap Robben en illustrator Benjamin Leroy. Ook de meertalige voorleesestafette werd enthousiast ontvangen: de meertalige kinderen vonden het leuk om het beroemde verhaal van Eric Carle Rupsje Nooit Genoeg in hun thuistaal te horen en de eentalige kinderen gingen de uitdaging van het Chinees, Limburgs, Italiaans, Duits, Grieks en gebarentaal aan. Ouders hoefden zich ook niet te vervelen. Naast meedoen met hun kinderen aan een van de veertien experimentjes op het Wetenschapsplein of het Meertaligheidsplein, konden zij tijdens korte lezingen ook meer te weten komen over taalontwikkeling en meertalig opvoeden.

Dit was er te doen op Kletskoppen 2017

8+
Creatief met taal – Quiz
4-10 jaar
Gebarentaal: Handen uit de mouwen!
3-5 jaar
Help jij onze pratende leeuw?
Voor iedereen!
Hoeveel talen (her)ken jij?
6+
Ik zie, ik zie wat jij ziet!
Voor iedereen!
Leer een taal met apps!
Voor iedereen!
Rupsje nooitgenoeg: Meertalige voorleesestafette
7+
De Woordenfabriek
6+
Woordwolken

en nog veel meer...

Jaap Robben en Benjamin Leroy waren er!

Kinderboekenschrijver Jaap Robben en illustrator Benjamin Leroy, brachten de verhalen van Suzie Ruzie tot leven à la minute.

7 - 11
Als iemand ooit mijn botjes vindt: Voorlees sessie met live illustratie
7-11 jaar
Knutsel je eigen skeletmarionet
3 - 7 jaar
Suzie Ruzie: Voorleessessie met live illustratie
3-7 jaar
Word zelf een karakter uit een boek!

Veel van de mooie foto's hieronder zijn door Duncan de Fey gemaakt.

nl | en