Leer een taal met apps!

Vind je het leuk om games te spelen en meteen iets te leren over taal? Dan hebben we een aantal apps voor je!
Yvo is een woordspel op de iPad dat op Scrabble of Wordfeud lijkt, maar in plaats woorden van letters te maken, bouw je zinnen van woorden. Of een zin goed is bepalen de spelers gezamenlijk. Yvo is ook gratis beschikbaar in de App Store.
Heb je altijd al willen weten hoe verschillende talen klinken? Kom dan LingQuest spelen. Het is een spel waarbij je goed moet opletten en luisteren. Spreken de sprekers dezelfde taal of lijken de talen alleen maar op elkaar? Met LingQuest kun je ook ontdekken waar de taal gesproken wordt en hoeveel mensen het spreken. LingQuest is beschikbaar in de App Store (gratis) en online — klik hier om nu alvast te spelen.
Bij mensen met synesthesie lijken twee of meer zintuigen samen te smelten; bepaalde concepten, zoals bijvoorbeeld letters of getallen, lijken een kleur te hebben. De app SynQuiz bevat vier speelse quizzen waarmee je kunt ontdekken of jij dit type synesthesie hebt, nl. voor letters en getallen, dagen van de week, of maanden. SynQuiz is gratis verkrijgbaar in de App Store en in de Google Play Store.
Kun jij al lezen? Of leer je dat nog op school? Letterprins is een leuke game die je helpt met leren lezen. Het maakt niet uit of je dat gemakkelijk vindt of juist heel moeilijk, Letterprins is gemaakt voor alle kinderen van ongeveer groep 3 en 4. In de game help je een prins (de Letterprins!) zijn weg te vinden naar het kasteel. Letterprins is verkrijgbaar in de App Store voor €3,95.

De hele dag lang!

Voor iedereen!

Wetenschapsplein

nl | en